Innovatív hőszivattyús rendszer ipari felhasználásra: ügyfelünknél, a New Medical Centernél Daikin VRV rendszert telepítettünk.

Daikin VRV és légkezelő rendszert
telepített csapatunk!

Daikin VRV rendszert telepített csapatunk!

A VRV rendszer egy olyan innovatív hőszivattyús rendszer, amely lehetővé teszi, hogy egy vagy több nagy teljesítményű kültéri egység számos beltéri egységet kiszolgáljon, akár több száz kilowatt teljesítményben. Lényegében tehát, a VRV egy nagy teljesítményű multi rendszer. Mindemellett nagy előnye, hogy a rendszer a pontos hűtési vagy fűtési igényeknek megfelelően szabályozza a hűtőközeg áramlását és nyomását, ezáltal optimalizálva a teljesítményt és energiafogyasztást.

A VRV rendszereket ipari felhasználásra ajánljuk, például irodaházakba.

Ügyfelünknél, a New Medical Center egészségügyi központnál légcsatornás és kazettás mennyezeti egységeket szereltünk fel. A beltéri egységek süllyesztve, szinte láthatatlanul gondoskodnak az épületkomplexum hűtéséről és fűtéséről. Ehhez kiépítettünk egy 90% hatékonyságú frisslevegős hővisszanyerős légtechnikai rendszert, amely összehangoltan működik a Daikin VRV rendszerrel.

A légkezelő egységben található egy beépített hővisszanyerő, így a belső levegő hőtartalmával fűti fel vagy hűti le a külső friss levegőt, amit beszív, azaz egy keresztirányú hőcserélő rendszerről beszélhetünk, amely 90%-os hatékonysággal működik.

Az ilyen típusú komplex projektek során kiemelten fontos az együttműködés és a szakmai tudás összehangolása. Csapatunk szorosan együttműködött más szakemberekkel, hogy biztosítsuk a legjobb végeredményt, amely egy hatékony, megbízható és környezetbarát rendszer, amely minimalizálja a komplexum energiaveszteségét és maximalizálja a környezetbarát üzemeltetését.